Holistisk Hudvård

Här hittar du tips & råd från Sveriges främsta experter inom ekologisk hudvård & hälsa

Kemikaliekollen

Kemikaliekollen stängs ner

KemikalieKollen.nu som är en svensk tjänst som informerar om kemikalier i ekologiska och naturliga produkter – för dig som medveten konsument – stängs ner den 1 maj 2024.

Läs mer »
Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka nov 2023

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2023

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka går av stapeln mellan den 23-30e november 2023 för tredje året i rad. Här kan du möta landets främsta holistiska hud- och hälsoexperter och lära dig all om naturlig hudvård med helhetstanke.

Läs mer »
bok om hudvård

3 Böcker som får dig att ifrågesätta hudvård som du känner den

Tre böcker om hur huden faktiskt fungerar som tar dig bortom den oändliga och fanatiska produktfokuseringen som råder idag. När du förstår organet huden, förstår du också att ta hand om den. Kunskap är nyckelordet till att kunna göra medvetna val. Med kunskap om huden blir du trygg i dina hudvårdsval istället för vilseledd av glittrande marknadsföring.

Läs mer »
Holistisk Hudvård. Harmoniskt hem.

3 kreativa sätt att skapa ett harmoniskt hem

Feng Shui experten Charlotte Hagelin, författare och Holistisk Wellness Coach, hjälper dig att utforma ett harmoniskt hem genom tre enkla och kreativa knep. Bli av med energitjuvar och lyft fram det som stärker ditt lugn och din trygghet i hemmet.

Läs mer »
karly-thompson-gua sha

De fantastiska fördelarna med Gua Sha massage

Christine Sjögren delar med sig av sin kunskap om Gua Sha, en ansiktsmassage med hjälp av sten, och visar hur denna behandlingsmetod kan användas för att återställa kroppens lymfsystem och förbättra huden. Lär dig mer om hur Gua Sha kan hjälpa dig att uppnå en hälsosam och vacker hud!

Läs mer »
Klädställning med hängande kläder

Fokusera på hållbarhet och revolutionera ditt liv!

Hållbarhet är vägen framåt, men det kan kännas svårt och tråkigt att ändra sin egen livsstil i en mer hållbar riktning. Annika Sundin vill visa att det inte alls behöver vara så. Tvärtom! Genom att ändra ditt tankesätt kan du åstadkomma mer än du tror – och ha riktigt roligt under tiden.

Läs mer »
Holistisk Hudvård. Hudens mikrobiom.

Skadar du hudens mikrobiom med din rengöring?

Christopher Genberg, grundare av Floranie Skincare, identifierar nyckeln till en frisk hud: hudens mikrobiom. Varför är hudrengöring destruktivt? Hur ska vi ta hand om hudens mikrobiom? Svaren finns i vår intervju med hudvårdsrebellen själv.

Läs mer »
healing touch massage MariCare

Utbildning i Healing Touch Massage

Utbildningen ”Healing Touch Massage” av MariCare vänder sig till terapeuter som redan arbetar inom sitt yrkesområde. Kursen kombinerar energiarbete, massageteknik och användning av tyngdtäcke.

Läs mer »
botany for all botanisk hudvård

Gratis frakt hos Botany for All

Nu är det gratis frakt på beställningar över 500kr hos Botany for All. Personen bakom är ingen annan än naturliga hudvårdspionjären Lena Losciale. Lär dig mer om ”dekonstruerad”, växtbaserad hudvård av rena råvaror och aromaterapi.

Läs mer »
endocannabinoidsystem

Vad är hudens endocannabinoidsystem?

Christopher Genberg, en rebell inom hudvårdsbranschen, bygger ett nytt företag som fokuserar på hudens endocannabinoidsystem för att utmana hudvårds- och läkemedelsindustrin att tänka om. Lär dig om kroppens fantastiska endocannabinoida system och hur det påverkar vår hud.

Läs mer »
Tallrik med livsmedel som innehåller olika näringsämnen

Säkerställ ditt upptag av näringsämnen med 3 kraftfulla knep

För att kroppen ska kunna ta upp näring och fungera optimalt räcker det inte med att äta bra mat och att ta sina kosttillskott – återhämtning, tarmfunktion och rätt kombination av olika näringsämnen är minst lika viktigt. Kostrådgivaren och näringsterapeuten Cecilia Lassfolk (a.k.a. “Morotsliv”) beskriver hur du ska tänka för att öka ditt näringsupptag.

Läs mer »
Organic Beauty Awards 2023

Organic Beauty Awards 2023

Organic Beauty Awards 2023 hålls nu på fredag 21 april i Stockholm. Från kl 10.30 är det öppet hus till minimässa med utställare av naturlig hudvård och vid 15 börjar prisutdelningen av Organic Beauty Awards 2023

Läs mer »

Ansikts- och detoxkurser i Ayurveda

Är du en hud-, spa- eller ayurvedaterapeut som vill förbättra dina färdigheter och kunskaper i ayurveda? Laksmi håller kurser i maj för både ansikte och kropp. Man kan gå båda kurser samtidigt eller separat.

Läs mer »

Dela:

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på

Få en gåva!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

och få checklistan Inre & Yttre Hudvårdsprinciper helt gratis!

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka Hudvårdsguide

Mest lästa:

I samarbete med: