8 oslagbara utbildningar inom naturlig hudvård

Upptäck enastående utbildningar inom naturlig hudvård: från hudens anatomiska hemligheter till skapandet av egna skönhetsprodukter.

Drömmer du också om att uppnå strålande och vacker hud? Jag har sammanställt 8 oslagbara utbildningar inom naturlig hudvård som lär dig både om hudens anatomi och att skapa dina egna produkter.

Att många upplever hudproblem handlar inte om brist på produkter utan brist på hudkunskap. Är du redo att fördjupa dig i en värld av kunskap där varje steg tar dig närmare en skönhetsrutin som inte bara handlar om utseende, utan också om att förstå och vårda din hud från insidan och ut, utsidan och in?

behandlingsrum för utbildningar inom naturlig hudvård

Sidan innehåller affiliatelänkar

8 oslagbara utbildningar inom naturlig hudvård – din nyckel till den hälsosamma, strålande hud

Här följer både kostnadsfria och betalda kurser och resurser både engelska och svenska. De flesta utbildningar inom naturlig hudvård kan göras av både privatperson och dig som redan jobbar som hudterapeut eller annan kroppsterapeut.

Digitala yrkesutbildningar inom hudvård och skönhet med naturlig och ekologisk inriktning av Tre60Naturkosmetik.

Hos ”Tre60 Naturkosmetik” får du tillgång till gedigna onlineutbildningar med text och filmer. Allt är pedagogiskt upplagt för att du som elev ska få de bästa förutsättningarna till att bli professionellt som terapeut. Skolan erbjuder olika utbildningar inom naturlig hudvård:

 • Ekologisk Frisk- & Skönhetsterapeut
 • Vidareutbildningen till Ekologisk Hudvårdsterapeut
 • Ansiktsbehandlingar anpassade för män
 • SPA-pedikyr
 • Gua Sha Facial Detox Massage
 • Produktutbildningar

Tre60naturkosmetik har över 20 års erfarenhet som ledande distributör och utbildare inom naturkosmetik. De har utbildat hundratals terapeuter och erbjuder stöd och vägledning på alla nivåer.

Lärarledd folkhögskoleutbildning för dig som har ett genuint intresse för människan, naturlig och ekologisk hudvård samt holistiskt hälsa.

Utbildning till ”Hud -och spaterapeut” av Vindelns (Västerbottens) Folkhögskola håller hög kvalitet och har en ekologisk och naturlig inriktning:

 • Utbildningen fokuserar på högkvalitativa hud- och spaterapeutiska metoder med en ekologisk och naturlig inriktning.
 • Endast naturliga och ekologiska produkter, icke-testade på djur, används.
 • Holistiskt synsätt där människans helhet beaktas både vid utbildning och behandling.
 • Fokus på att förstå hur livsstil påverkar hudhälsa och balans.
 • Unik betoning på helhet, hållbarhet och hälsa.

Eva Löfgren Holmberg över 20 års erfarenhet i branschen och är utbildad spa- och hudterapeut sedan 2003, innehavare av Gesällbrevet, makeupartist och vidareutbildat sig inom holistisk hudvård och hälsa.

För dig som är hudterapeut och vill lära dig ett nytt koncept som gör att du får bättre resultat på dina behandlingar och ökad lönsamhet.

Hos ”Holistic Health Academy” hittar du flera utbildningar med holistiska och funktionsmedicinska inriktningar. Studera hälsa och skönhet var du än är i världen:

 • Advanced Skin Therapist
 • Fasteterapeut
 • Hälso och Livsstilsterapeut

Utbildningarna fokuserar på helhetshälsa med holistisk och funktionsmedicinsk synvinkel på individnivå. Få insikter om hur du kan skapa ett friskare liv och hur du blir expert på din egen kropp samt lär dig att vägleda, göra analyser och coacha andra människor till en hållbar hälsa och livsstil.

Ettårig deltidsutbildning i botanisk aromaterapi, eteriska oljor, hydrolater och växtoljor.

Bli ”Botanisk Aromapedagog”  hos Lena Losciale på Botany For All. Lär dig hur vi kan dela livet med eteriska oljor och växtvärlden de kommer ifrån, nu och för alltid på ett holistiskt sätt. Lena erbjuder tillsammans med Karin Björkegren Jones flera utbildningar inom naturlig hudvård.

 • Lena delar sin djupa kunskap om eteriska oljor och deras koppling till människans väsen, både fysiskt och mentalt, på ett holistiskt sätt.
 • Undervisningen fokuserar på botanik, människans biologi och psykologi samt olika tillvägagångssätt för att använda eteriska oljor i vardagen.
 • Kursinnehållet inkluderar bland annat historik, doftsinne, terapeutiska metoder, kemi, botanik, medicinsk användning och skönhetsterapi med eteriska oljor.

Lena Losciale är huvudlärare och har lång erfarenhet inom ekologi, hudvård, aromaterapi och livsstilsfrågor. Enligt mig är hon enastående i sin kunskap.

Både kortare kurser för professionellt och privat bruk, vidareutbildning för terapeuter samt omfattande utbildningar.

Bygg unika specialkompetenser med ”CHIA Massagekurser” hos holistisk massage-& skönhetsexpert Christine Sjögren. Särskilj dig från andra terapeuter och gå utbildningar inom naturlig hudvård där du lär dig resultatinriktade massager som du kan använda i varje steg genom hela ansiktsbehandlingen. Här följer ett urval av olika kurser:

 • TCM Facelift Massage
 • Herbal Compress ansikte
 • Gua Sha Facelift Massage
 • Koppning ansikte & kropp
 • Deep Tissue Ansiktsmassage
 • många fler

Christine går ständigt nya vidareutbildningar både i Sverige och utomlands för att kunna ge sina kunder det bästa resultatet och kunna fortsätta ligga i framkant gällande aktuell forskning och nya trender.

Örtvandringar, kurser och böcker av Life by Lisen för dig som vill lära sig mer om att använda örter i vardagen.

Lär dig om vilda växter av Life by Lisen. Relationen till naturen påverkar vår relation till livet och vår benägenhet att vårda den. Lisen utforskar ständigt dessa relationer och delar med sig av sina erfarenheter genom workshops, vilda växtvandringar, skogsbad, meditation och kurser.:

 • Utforska vilda växter och deras användningsområden för mat, huskurer och hudvård.
 • Vandringar och aktiviteter för att lära dig mer om naturen och dess mångfald.
 • Onlinekurser för att lära dig identifiera, samla och använda ätliga vilda växter.

Lisen Sundgren är herbalist, forager, författare, Natur- och skogsterapiguide, meditationslärare och diplomerad kostrådgivare vars livsresa präglas av djup kontakt med naturen.

Om hudens anatomi - ett måste om du vill förstå huden

Onlinekursen ”Understanding Corneotherapy” är den kanske mest omfattande kursen som finns i att förstå huden ur en hornlagerperspektiv. Erbjuds av I.A.C. (International Association for Applied Corneotherapy) med ändamålet att förstå hudens funktion och därav erbjuda behandlingar som adresserar orsakerna till hudtillstånd, inte bara symptomen.

Visste du till exempel att döda hudceller kallas Corneocyter? Dessa celler utgör hudens yttersta lager som i sin tur heter stratum corneum eller hornlagret. ”Corneo” är ett latinskt och betyder ”hornig” eller ”hornliknande”. Detta hudlager är avgörande för hälsan av hudbarriären och därmed huden och immunförsvaret i helhet.

 • Corneoterapi handlar om vården av Stratum Corneum och användning av produkter som efterliknar hudens struktur och funktion. 
 • Lär dig om den interna cellstrukturen för att behandla och korrigera hudtillstånd.
 • Förstå celler & system i epidermis och dermis.
 • Förstå hudbarriären på riktigt.

Personligen tycker jag denna kurs är ett måste om man menar allvar att förstå huden. Verkligen en av grundutbildningar inom naturlig hudvård.

Gör egen hudvård hemma eller ta steget och bli naturlig hudvårdsentrepreneur.

Onlinekursen ”Learn how to become an Organic Skincare Formulator” är av Formula Botanica, världens största online skola för ’organic skincare formulation’ med över 100 000 elever!

 • Kursen är skapad för att steg för steg guida dig genom processen att skapa din egen ekologiska hudvård och visa hur enkelt det är att bli en naturlig hudvårdsformulerare.
 • Följ inte bara recept utan lär dig att formulera och sätta ihop egna hudvårdsrecept från grunden och får en förståelse för hur du kan bygga en produkt.

Den här korta, inspirerande kursen om ekologisk hudvårdsformulering kommer lära dig grunderna i formuleringen av din egen hudvård.

Få Inre & Yttre Hudvårdsprinciper GRATIS

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka Hudvårdsguide

Intresserad av holistisk hudvård? Fyll i dina uppgifter så skickas checklistan till din inkorg!

Dela:

Sök

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg