2022 Möt Experterna inom Holistisk Hudvård | Del 3

I denna artikelserie kommer vi introducera hud- och livsttilsexperter som kommer lära dig allt om hud på Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2022. Biljetter finns fortfarande att köpa i efterhand här.

Uppnå optimal hudhälsa med holistiska terapier

Hudens hälsa är en dynamisk process som kräver balans för att bibehålla optimal hälsa. 

Olika terapier som ansiktsdiagnostik, zonterapi, ayurveda och funktionsmedicin kan användas för att behandla hudens hälsa på ett holistiskt sätt. 

Genom att fokusera på samspelet mellan fysiska, mentala, känslomässiga och miljömässiga faktorer kan dessa terapier bidra till att återställa balansen och främja hudens hälsa.

Förstå varje typ av behandling bättre för att skapa en balanserad hudhälsoplan som uppfyller dina individuella behov.

Holistisk Naturlig Hudvård Föreläsning

1 Biljett | 15+ Föreläsningar om holistisk hudvård med landets främsta hud- och livsstilsexperter.

Möt tre av årets 20+ hud- & livsstilsexperter:

På Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka kommer du lära dig allt om hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop. 

Lisa Tallroth Ansikszonterapi Holistisk Hudvård

Lisa Tallroth,
Terapeut och kursledare på Face&Foot Zonterapi

Lär dig tyda obalanser med ansiktszonterapi och -diagnostik

Om Lisa Tallroth

Lisa är Zonterapeut med ansiktet som specialitet och har lång erfarenhet som terapeut samt är lärare på Axelsons sedan 2011.

Från att vara omgiven av örtmediciner i 70-talets San Francisco till utbildning som zonterapeut på Axelsons på 80talet, vidareutbildningar i London i Naturlig Facelift Massage och Orientalisk ansiktsdiagnostik, kurser i Energimassage, Reiki healing, Quantum healing och Trance medium healing.

Sedan 2011 har Lisa undervisat i Ansiktszonterapi, Reflexologisk Chakrabalansering och Naturlig Facelift Massage på Axelsons Gymnastiska Institut.

Lisa driver också egen verksamhet i Stockholm på Gästrikegatan, där hon erbjuder behandlingar och workshops.

Lisa Tallroth kommer lära oss hur du kan tyda obalanser genom ansiktszonterapi och ansiktsdiagnostik.

Du kommer lära dig:

  • Hur du kan tyda obalanser i huden resp. ansiktet genom ansiktdiagnostik.
  • En härlig ansiktsmassage att göra hemma.
  • Förebyggande hudvård för ne frisk hud.

Ta del av Lisas ögonöppnande  samtal och mångåriga erfarenhet online på Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2022. Se hela programmet och köp din biljett här.

Helene Nilsson och Gabriela Lexmyr Lindström Turkos

Helene Nilsson & Gabriela Lexmyr Lindström, Terapeuter på Turkos

Funktionsmedicinsk hudvård: hur lymfflöde, inflammation och histaminintolerans påverkar den känsliga och reaktiva huden

Om Helene & Gabriela

Helene och Gabriela är utbildade inom funktionsmedicin, hormoner, klinisk aromaterapi, dipl. lymfterapeuter enligt Dr Vodder, Cert. Hårmineralanalys, Cert. Födoämnesintolerans, Fytoterapi och ett flertalet manuella terapier samt medicinsk laser och nutrition.

Helene är skolmedicinskt utbildad (ssk), klassisk homeopat, med flertal vidareutbildningar inom kost och näring, kinesisk medicin, TCM koppning, frisk och hudvårdsterapeut m.m.

Gabriela är också dip. ekologisk hudvårdsterapeut och har genomgått vidareutbildningar inom hudvård, kroppsläsning och har en basmedicinsk utbildning.

"Vi arbetar med funktionsmedicin, som bygger på vetenskaplig grund och alltid i framkant i forskningen. Den ligger som grund när vi går igenom och lägger ett pussel av våra klienters olika symtom."

Hela livet har de båda varit intresserad av hälsa och hudvård och delar samma passion för lärande och kunskap. Båda finner du på den välkända salongen och webshop Turkos. På Turkos jobbar Helene & Gabriela med inre och yttre hudvård och med hälsa och välmående. Med andra ord: Holistisk hudvård. I kliniken ger dem bland annat ansiktsbehandlingar och manuella kroppsbehandlingar. I behandlingarna kombinerar dem flera olika metoder för att få bra och hållbara resultat. På Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka kan du ta del av Helene & Gabrielas föreläsning om funktionsmedicinsk hudvård och hur lymfflöde, inflammation och histaminintolerans påverkar den känsliga och reaktiva huden som så många lider av.

Du kommer lära dig:

  • Vad som orsakar och kan göra om du lider av eksem, soleksem, psoriasis, akne i olika former, rosacea.
  • Kostens inverkan på en hud som reagerar på allt.
  • Vikten av mag- och tarmhälsa för frisk hud.

Ta du också del av denna viktiga föreläsning packad med praktiska tips och djupgående information. Din biljett till Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2022 kan du köpa här. Se hela programmet här.

Lars Olsson Holistisk Hudvård Ayurveda

Lars Olsson
Utbildare i Ayurveda samt produkt- och utbildningsansvarig på Lakshmi

Skapa hudvårdsritualer genom urgammal visdom och praktiska verktyg

Om Lars Olsson

Lars är Ayurveda hälsorådgivare sedan 1993, arbetar med stort engagemang för att sprida information om den österländska livsfilosofin och Ayurveda.

Med en certifierad utbildning och med över 30 års erfarenhet av det ayurvediska hälsosystemet är Lars idag professionell föreläsare och utbildare i Ayurveda.

Som utbildad kemi-ingenjör är Lars också väl insatt i hur kemikalier i olika former påverkar hud, hälsa och omgivning.

Idag är Lars utbildare för Lakshmis holistiska behandlingar för terapeuter i Sverige och han driver även en ekologisk bär och fruktodling på Orust, norr om Göteborg.

Lars och jag har diskuterat möjligheten att kombinera gammal kunskap och moderna tekniker för att utveckla individuella hudvårdsprogram – ett spännande perspektiv!

Du kommer lära dig:

  • Vad ”flöde resp. inre blockeringar” innebär och har för betydelse för huden,
  • Ett ayurvediskt, holistiskt tankesätt för att lösa blockeringar och skapa balans i de olika Chakran genom marma punkter,
  • Några av ögonen olika energipunkter och hur du kan stimulera dessa för bättre flöde.
Följ med på resan till den omtalade världen av Ayurveda tillsammans med Lars Olsson på online eventet Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2022. Biljetter kan köpas i efterhand.  Se hela programmet här.

Hudvårdshäfte Inre & Yttre Hudvårdsprinciper

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka Hudvårdsguide
Hudhälsa kommer inte enbart genom hudvårdsprodukter utan till största del genom hur vi lever. Använd följande checklistor för att skapa bättre rutiner som får din hud att stråla lika mycket som din själ – skapa välmående genom helhet!

Dela:

Search

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg