Ny kurs i matlagning för finare hy och mer glow av Karin Haglund

Näringsämnen som vi får från maten vi äter bidrar till att bygga upp och underhålla hudens struktur, elasticitet och glow. Bland behövs näringsämnen för cellförnyelse, antioxidanter mot fria radikaler och vattenrika livsmedel för att upprätthålla en hälsosam fuktbalans.

Världshälsoorganisationen, Livsmedelsverket och Socialstyrelsen är överens – dåliga matvanor är den största riskfaktorn för ohälsa och hela 25 % av oss svenskar riskerar att bli sjuka eller dö i förtid enbart på grund av dåliga matvanor. Nu har Karin Haglund lanserat en ny kurs som ska råda bot på det!

Det gröna köket

Karin var en av mina första deltagare på kursen ”Hudvård Från Skafferiet” som jag höll i bl.a. Borås för nästan tio år sedan. Hon är en otroligt inspirerande människa och vi har hållit kontakt sedan dess.

Många av hennes inspirerande böcker, pryder bokhyllan hemma hos mig och hos vänner (presenttips!). Därför är jag extra glad att Karin nu har lanserat en online-kurs som ska hjälpa dig att äta mer grönt!

Vill du ha:

 • Mer energi
 • Viktnedgång (om du har övervikt)
 • Minskad inflammation
 • Bättre immunförsvar
 • Finare hy och mer glow?

”Du behöver inte gå all in och bli vegan över en natt, utan bara genom att ÖKA intaget av växtbaserad kost lagad från grunden (du lär dig hur i kursen + får alla mina nya favoritrecept) så kommer du få effekt.” skriver Karin i sitt nyhetsbrev.

Karin Haglund GRÖNA KÖKET Förändra ditt liv med växtbaserad kost och matlagning

Förändra ditt liv med växtbaserad kost och matlagning

I Karin Haglunds kurs GRÖNA KÖKET, får deltagarna lära sig allt som behövs för att bygga upp en hälsosam och balanserad växtbaserad kost.

Kursen innehåller omfattande information om att laga smakrika och näringsrika måltider, samt erbjuder tips och tricks för att enkelt kunna integrera växtbaserade råvaror i vardagsmaten.

Kursen är utformad för både nybörjare och erfarna kockar och inkluderar ett stort antal recept och inspirerande idéer.

Dessutom kommer deltagarna att lära sig om foodprepping, vilket verkligen underlättar för att uppnå framgång i sin växtbaserade kosthållning.

Finare hy och mer glow genom kosten

Visst vet vi att kosten spelar en viktig roll för att upprätthålla en hälsosam och vacker hud? Näringsämnen som vi får från maten vi äter bidrar till att bygga upp och underhålla hudens struktur, elasticitet och glow.

Som en liten påminnelse kommer här några sätt på vilka kosten påverkar hudens utseende och hälsa:

 1. Näringsämnen för cellförnyelse: Vitaminer, mineraler och antioxidanter som finns i en balanserad kost hjälper till att stödja hudens cellförnyelse. Detta bidrar till att bibehålla en frisk hud och främjar läkning av skador.
 2. Hydrering och fuktbalans: Att dricka tillräckligt med vatten och konsumera vattenrika livsmedel, som frukt och grönsaker, hjälper till att hålla huden hydrerad och upprätthålla en hälsosam fuktbalans. Detta kan minska risken för torrhet, stramhet och fnasighet.
 3. Antioxidanter och skydd mot fria radikaler: Frukt, grönsaker och andra livsmedel som är rika på antioxidanter hjälper till att skydda huden mot skador orsakade av fria radikaler. Dessa skadliga molekyler bildas i kroppen som en naturlig del av ämnesomsättningen, men kan öka på grund av faktorer som solstrålning, föroreningar, rökning och stress. Att konsumera antioxidantrika livsmedel kan bidra till att minska oxidativ stress.

>> Läs mer om Karins kurs GRÖNA KÖKET Förändra ditt liv med växtbaserad kost och matlagning

Self-Care Planner

Naturlig HudvårdEgenvårdplanerare

Superfin och lättanvänd Self-Care Planner som är indelad i tre delar:

 • Del 1: Återupptäck dig själv och dina passioner.
 • Del 2: Självvårdschecklista som hjälper dig att sätta rätt fokus, hålla koll på dina goda vanor och utvärdera din vecka.
 • Del 3: Personlig 30-dagarsutmaning för dig att fylla i och följa dina mål.

Använd Egenvårdsplaneraren kontinuerligt varje dag & vecka så kommer du att kunna se helheten och få en överblick över vad som ger dig glädje och harmoni.

Dela:

Sök

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg