Vägen till Äkta Skönhet: En Resa Inåt

Hur uppnår man äkta skönhet? För Åsa Gefvert kommer skönhet inifrån och grundar sig i att vara trygg och nöjd med sig själv. Att vara äkta och autentisk gör oss vackrare och mer attraktiva! Så här blir så trygg och skön som möjligt!

Har du någonsin funderat på vad skönhet egentligen är? Tillsammans med Åsa Gefvert djupdyker vi i ett nästan filosofiskt ämnet laddat med en utmanande blick på skönhetsideal och självbild. Upptäck vad som krävs för att vi ska känna oss riktigt sköna! 

Här följer ett kort utdrag från samtalet med Åsa Gefvert som gästade Sveriges Holistiska Hudvårdsveckan 2022.  Åsa är ägare av Hälsokällan i Nynäshamn som är ett litet hälsocenter med hälsokostbutik, olika behandlingar och ibland lite workshops och meditationer. Åsa är holistisk coach och brinner för att väcka intresse för det naturligt hälsosamma i oss och i vår omvärld.  

Vad betyder skönhet egentligen?

Åsa berättar att efter att länge levt ett stressigt karriärsliv med kontorsjobb tills hon en dag fick nog och hoppade av. Ett år följde utan någon konkret riktning. Istället ställde Åsa sig frågor som Vem är jag och Vad vill jag och Vad vill jag bidra med egentligen till den här världen? Det var när hon kom hem från Indien som allting blev tydligt.

”Jag fick väldigt tydliga visioner om vad jag skulle göra. Jag ville jobba med hälsa, och  att skapa en mötesplats här hemma i min hemstad Nynäshamn.”

Under uppstarten för mötesplatsen som hon döpte till Hälsokällan, sa Åsa till sin personal att inte använda ordet skönhet för det ytliga, utan istället tänka att skönhet är det som finns inuti oss.  

skönhet
Photo by ᴇᴍɪ on Unsplash

“Alla har en inneboende skönhet.” – Åsa Gefvert

För Åsa är skönhet inget som vi behöver göra något åt. Vi behöver inte en massa “skönhetsprodukter” för att bli vackra. Vi är redan vackra som vi är. Det gäller alla, både män och kvinnor. Efter denna insikt började Åsa laborera med ordet skönhet. Godhet är att vara god. Snällhet är att vara snäll. Borde inte skönhet då betyda att vara skön? Vem vill inte vara skön? Bli en person som det är skönt att umgås med, inte bara för andra, utan även för dig själv. Låt andra trivas i ditt sällskap, och framförallt trivs i ditt eget sällskap.

Skönhet - en resa inåt

Skönhet, och att vara skön grundar sig i en person som känner sig trygg och skön inombords. Vi ska inte behöva jobba för, eller försöka uppnå skönhet med produkter eller operationer. Alla har redan skönhet inom sig. 

För Åsa handlar skönhet också om njutning. När du umgås med människor som får dig att känna dig trygg, så känner du njutning. Fundera på vilka människor det känns skönt att umgås med. Onekligen så är det inte skönt att umgås med personer som är falska och påmålade. Detta kan ge oss både obehagskänslor och en otrygg känsla. 

När vi istället tänker oss att skönheten kommer inifrån så kan vi ganska snabbt komma fram till att när man känner sig skön så känner man sig även trygg. Att känna sig fullständigt trygg och avslappnad är att vara skön. För att uppnå den inre skönheten måste man också vara trygg i sig själv och veta vem man är och vad man står för. 

“Att våga stå för vem man är, hur man ser ut och hur man beter sig utan att vara rädd för vad andra människor ska tycka, det är skönhet för mig.”Åsa Gefvert

skönhet
Photo by JC Gellidon on Unsplash

Åsa poängterar också att en människa som är trygg och skön inombords utstrålar detsamma, vilket gör oss vackrare! Ofta är det också just äkthet som är attraherande. Utan tvekan så handlar skönhet i grund och botten om attraktion. Vi vill attrahera den rätta partner. Åsa försäkrar oss om att om du är trygg i dig själv så upplevs du också mer attraktiv av andra. Ögon som glittrar och skinande hy, det får du om du mår bra inombords. Och då behöver du inte heller smeta på en massa produkter på utsidan. Skönhet finns inom oss alla, och skönhet kommer inifrån! 

Stärk din självbild!

Åsa delade med sig fler uppfriskande perspektiv på skönhet som verkligen får en att tänka efter, ifrågasätta vad vi tror är sant om oss själva och andra. Hela härliga samtalet och fler aha-upplevelser från landets främsta holistiska hud- och hälsoexperter hittar du på på Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2022.

Besök Hälsokällans webbplats här!

Hudvårdshäfte Inre & Yttre Hudvårdsprinciper

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka Hudvårdsguide
Hudhälsa kommer inte enbart genom hudvårdsprodukter utan till största del genom hur vi lever. Använd följande checklistor för att skapa bättre rutiner som får din hud att stråla lika mycket som din själ – skapa välmående genom helhet!

Dela:

Sök

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg