Örtkompress – Kurs Herbal Compress 2-3 December

Utbilda dig i Herbal Compress massage. Det är örtkompresser i form av örtknyten eller 'Luk Pra Kob' på Thai, som ångas i ett tygknyte som sedan används för att ge massage.

Herbal Compress, örtkompress, örtknyten, massage stamps eller ’Luk Pra Kob’ på Thai är en blandning av örter som ångas i ett tygknyte som sedan används för att ge massage.

Idag har CHIA Massagekurser lanserat sin kurs Herbal Compress som går av stapeln den 2-3 December 2023.

Kurs i Herbal Compress

En djupgående och avslappnande behandling med varma thailändska örtknyten. Helkroppsbehandling med effekt på stress, spänningar, smärta, svullnad i ansiktet, dålig lyster, uppstramning m.m.

>> Läs mer och anmäl dig till kursen på chiamassagekurser.se

kurs-herbal-compress-ortkompress

Historisk Betydelse och Tradition

Användningen av örtkompresser har en lång historia som sträcker sig över många asiatiska kulturer.

Ursprungligen användes örtkompresser inom thailändsk och laotisk tradition för att lindra smärta, reducera inflammation och främja helande.

Denna teknik överfördes genom generationer och har bevarats som en värdefull del av traditionell medicin. Idag har örtkompresser spridit sig över hela världen och integrerats i olika spa- och wellnessbehandlingar.

Örter som Används i Örtkompresser

En typisk örtkompress är en påse eller bunt fylld med olika medicinska örter. De örter som används kan variera beroende på region och syfte, men några typisk ingredienser för Sydostasien inkluderar:

 • Citrongräs: Har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper.
 • Ingefära: Främjar cirkulation och kan lindra muskelsmärta.
 • Kaffir lime: Ger en uppfriskande doft och innehåller antioxidanter.
 • Kamfer: Ger en svalkande effekt och kan lindra smärta.
 • Turmeric: Har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper.
 • Patchouli: Ger avslappning och lugnande effekter.

Fördelar med Luk Pra Kob - behandling med örtknyten

En Luk Pra Kob-behandling, där örtkompresser används, har en rad positiva effekter på kropp och sinne:

 1. Muskelavslappning: Värmen från örtkompressen, tillsammans med de aktiva föreningarna i örterna, kan lindra muskelspänningar och främja avslappning.
 2. Förbättrad cirkulation: Örtkompressens värme kan öppna blodkärlen och öka blodcirkulationen, vilket kan hjälpa till att minska stelhet och öka syretillförseln till vävnaderna.
 3. Lindring av smärta: De naturliga antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaperna hos örterna kan bidra till att lindra smärta och obehag, särskilt vid ledvärk och muskelsmärta.
 4. Aromaterapiens effekter: Doften av örterna kan ha en lugnande och upplyftande effekt på sinnet, hjälpa till att minska stress och ångest.
 5. Avslappning: Den kombinerade effekten av värme, aromaterapi och massage under örtkompressbehandlingen kan ge en djup känsla av avslappning och välbefinnande.

Unika kurser för hudterapeuter:

Christine Sjögren, holistisk massage-& skönhetsexpert med fokus på fascia, hud & helhetshälsa som tidigare även föreläst på Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka.

Self-Care Planner

Naturlig HudvårdEgenvårdplanerare

Superfin och lättanvänd Self-Care Planner som är indelad i tre delar:

 • Del 1: Återupptäck dig själv och dina passioner.
 • Del 2: Självvårdschecklista som hjälper dig att sätta rätt fokus, hålla koll på dina goda vanor och utvärdera din vecka.
 • Del 3: Personlig 30-dagarsutmaning för dig att fylla i och följa dina mål.

Använd Egenvårdsplaneraren kontinuerligt varje dag & vecka så kommer du att kunna se helheten och få en överblick över vad som ger dig glädje och harmoni.

Dela:

Sök

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg