Uppnå djup självkärlek genom dina 5 sinnen – så stärker du din inre värld

Vill du lära dig hur du skapar självkärlek och stärker din inre värld? Skönhetsspecialisten Catherine Dichy berättar hur du genom dina 5 sinnen kan uppnå djup självkärlek och emotionellt välmående.

Catherine Dichy har många års erfarenhet inom skönhetsbranschen och jobbar både som hårstylist och makeupartist. Hon har jobbat med toppfotografer, stylister, modeller och kändisar och har även varit aktiv i Hollywood. Efter sin tid i Los Angeles insåg hon att hennes passion handlade mer om naturlig skönhet och självkärlek. Catherine får fram det bästa hos människor genom att se dem, höja deras energi och framhäva deras drag. Det har resulterat i hennes framgångsrika bok “Naturlig Skönhet”. 

Att stärka och älska sig själv inifrån

För att kunna stärka sig inifrån så handlar det för Chaterine om vårt mentala psyke och att kunna använda självkärlek. Det är viktigt att du kan gå in i sig själv, djupandas och lyssna på din kropp. 

Försök att ställa dig själv frågan: Hur mår min kropp idag? Just att blunda och lägga sitt fokus inåt kan ofta kallas för meditation. 

Men för Catherine handlar meditation inte bara om att sitta med benen i kors och blunda, eller att gå på yoga som många kanske föreställer sig. För henne handlar det också om att kunna meditera när man är aktiv och faktiskt gör någonting.

Att meditera betyder för Catherine att vara närvarande vilket är särskilt viktigt för att du faktiskt ska lyckas stärka dig själv inifrån. Ett andra tips som Catherine har på hur du kan stärka dig själv mentalt är att använda affirmationer. Det innebär att du har ett mantra eller fras som du kontinuerligt upprepar för dig själv, tills det blir verklighet för dig. Catherine använder sig av affirmationer som “Jag älskar min kropp”, “Jag vaknar vacker” och “Jag litar på mig själv”.

Holistisk Hudvård Uppnå djup självkärlek genom dina 5 sinnen - så stärker du din inre värld
Photo by Chase Yi on Unsplash

De fem sinnena

Catherine har också skapat ett program som hon kallar för “De fem sinnena”, som ska hjälpa dig att skapa ett mentalt och emotionellt välmående samtidigt som du stärker dig själv inifrån.

Synen

Programmet handlar om både ens inre och yttre värld, vilket är viktigt för att må så bra som möjligt i sig själv. Din syn, det vill säga ögonen, kan användas både för din inre och yttre värld. Som tidigare nämnt, kan det vara bra att gå in i sig själv och att arbeta med sin självbild inifrån, vilket är del av att aktivera sinnet syn. Catherine konstaterar också att ögonen är själens spegel. Ditt mående kan ofta reflekteras i dina ögon. 

Hörseln

Hörseln är också ett sinne som påverkar vårt mentala och emotionella välmående. Alla människor påverkas av vad vi hör. Catherine menar faktiskt att allt från hård musik till hårda ord kan påverka vårt mående eftersom vi kan bli stressade och upphettade. 

Om vi istället lyssnar på mjuka, kärleksfulla och harmoniska ljud skapas lugn och harmoni. Catherine jämför hur vi påverkas av ljud med fenomenet att höra tystnad. Ungefär som när man stänger av en fläkt och plötsligt kan man höra hur tyst det blir i rummet. 

Luktsinnet

Sinnet doft är en expert på att väcka minnen. Kan du ibland hamna på en minnesresa när du helt oförväntat får känna en doft som du brukade känna under din barndom? Eller kanske börjar du tänka på en speciell person när du känner doften av deras parfym på en oväntad plats? 

Doften kommer ofta med påminnelser om gamla minnen, vilket också såklart aktiverar vår inre värld.

Smaken

Sinnet smak är också ett sinne som kan väcka känslor av positivitet, lycka och till och med kärlek. Att verkligen älska en maträtt väcker onekligen känslor inom oss. Njuter du av din maträtt, känner efter och verkligen uppfattar den eller gulpar du ner maten med Netflix på skärmen? 

Känsel

Och till sist så berättar Catherine att hon arbetar mycket med rörelse för att antingen få ut arga och jobbiga känslor, eller ta in kärleksfulla och glada känslor. Just att få ut jobbiga känslor och ta in bra känslor är något som Catherine tycker är väldigt centralt  för oss människor för att vår inre värld, självkärlek och vårt mentala och emotionella mående ska vara så bra som det bara kan. 

Catherine är också utbildad ekologisk hudvårdsterapeut hos Lena Losciale som går ut på att vårda huden holistisk. Bland annat att använda hudvårdsrutinen som en stund för medvetna och välmenande beröring och självkärlek.

Vill du lära dig mer om hur du stärker din inre värld med hjälp av dina sinnen? Köp din Livstidsbiljett till ett rabatterat pris och lyssna på hela intervjun här!

Få Inre & Yttre Hudvårdsprinciper GRATIS

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka Hudvårdsguide

Intresserad av holistisk hudvård? Fyll i dina uppgifter så skickas checklistan till din inkorg!

Dela:

Sök

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg