6 Fantastiska Fördelar med Snippsauna

Utforska de magiska fördelarna med snippsauna tillsammans med Vaginal Steam Facilitator, Rebecca Tiger, som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Lär dig om de sex fördelarna med denna unika ångbehandling för det kvinnliga underlivet.

I en intervju med Rebecca Tiger har vi fått lära oss om snippsauna och alla dess fördelar. Snippsauna kan kännas nytt och främmande för många, men med Rebeccas hjälp kan det förhoppningsvis kännas mindre läskigt och kanske är det till och med något för dig. Rebecca är Vaginal Steam Facilitator och har vidareutbildat sig till Paristeam Hydro Therapist. Hon kombinerar örter, ceremoni, hormonhälsa och häxkraft för att bli tillgänglig för de som vill använda dessa vägar och metoder.

Rebecca berättar att hon har intresserat sig för att använda ånga för både huden och det kvinnliga underlivet. I en ingående intervju räknar Rebecca upp sex fördelar med ångbehandling för snippan, eller som många hellre kallar det; snippsauna. 

snippsauna
Photo by Larm Rmah on Unsplash

Vi vill hänvisa till att vi inte menar att ersätta läkarvård och informationen härrör från Rebeccas personliga och kunders erfarenheter.

1. Du blir avslappnad.

Snippsauna hjälper dig att slappna av och gå ner i varv. Du checkar in med dig själv genom kroppen och genom underlivet, utan att du behöver aktivera hjärnan. Du kommer ganska snabbt att gå in i en djup avslappning när värmen underifrån först rör de yttre organen och sedan når vaginan och vaginala kanalerna. Du blir alltså avslappnad från värmen som bidrar till en ökad blodcirkulation i muskulaturen. Att varsamt bli berörd på ett ställe på din kropp som inte alltid blir berörd så ofta bidrar till lugn och bekvämhet. 

2. En kärleksritual

Att ta hand om sin kropp är utan tvekan en form av kärlekshandling till sig själv. Precis som hudvård, så används snippsauna inte bara för att förebygga problem, utan också som en kärleksritual till sig själv där man tvättar bort dagen och fyller på med oljor och örter som får en att må bra. Genom ångan tar du hand om din kropp och berör dig själv på ett kärleksfullt och behövligt sätt. 

3. Hjälper kroppen att reparera och återhämta sig

Rebecca konstaterar att behandling av ånga i underlivet kan hjälpa kroppen att bistå i att aktivera kroppens egen förmåga till läkning respektive återhämtning. Snippsauna självklar inte fixar inte alla problem, men genom en holistisk metod som undersöker vad symptom faktiskt beror på kan man förstå vad problemet egentligen grundar sig i. Rebecca tillägger att snippsauna kan för vissa vara den sista pusselbiten som fattas för att förstå sin kropp fullständigt. 

snippsauna
Photo by Mitchell Orr on Unsplash

4. Kan bota smärta i underlivet

Snippsauna kan enligt Rebecca hjälpa mot smärta, kramper och värk i underlivet. Det kan även vara speciellt effektivt innan menstruation då man motarbetar mensvärk och liknande smärtor. Det är ofta noterat att värme är ypperligt för att dämpa mensvärk. På grund av den varma ångan blir snippsauna en naturlig behandling mot smärtorna, vilket är att föredra före att stoppa i sig en massa piller och fortsätta dagen som vanligt trots att du faktiskt blöder konstant. Det är inte bara vid mensvärk som snippsauna kan underlätta, den kan också hjälpa dig att få en mer regelbunden mens och kortare blödningsdagar.

5. Ger balans i underlivet

Ett flertal kvinnor har obalans i underlivet och snippsauna kan vara lösningen. Det kan hjälpa mot fuktiga infektioner som bakteriell vaginos, svamp eller andra flytningar som man inte riktigt vet vad de beror på. Rebecca konstaterar att alla ovanstående symtom är tecken på obalans i underlivet. Saunan kan alltså hjälpa kroppen och vaginan att få ut orenheter och framförallt obalanser som kan finnas. 

6. Hjälper mot torra slemhinnor

Sist men inte minst så kan snippsauna också hjälpa mot torra och sköra slemhinnor. Genom att ånga regelbundet kan man mjuka upp och återfukta slemhinnorna. Det är viktigt att komma ihåg att vatten och ånga inte är samma sak. Det som skiljer är att vatten är uttorkande medans ånga faktiskt gör motsatsen då den istället återfuktar och rengör på djupet. 

Kolla in Rebeccas Instagram @wildherbarista där hon har en guide i ånga som Highlight samt för att för att se vilka underliga rester snippsaunans ånga rensar ut!

Vill du lära dig mer om snippsauna och vad det bidrar till? Köp din Livstidsbiljett till rabatterat pris här!

 

Self-Care Planner

Naturlig HudvårdEgenvårdplanerare

Superfin och lättanvänd Self-Care Planner som är indelad i tre delar:

  • Del 1: Återupptäck dig själv och dina passioner.
  • Del 2: Självvårdschecklista som hjälper dig att sätta rätt fokus, hålla koll på dina goda vanor och utvärdera din vecka.
  • Del 3: Personlig 30-dagarsutmaning för dig att fylla i och följa dina mål.

Använd Egenvårdsplaneraren kontinuerligt varje dag & vecka så kommer du att kunna se helheten och få en överblick över vad som ger dig glädje och harmoni.

Dela:

Sök

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg