3 kreativa sätt att skapa ett harmoniskt hem

Feng Shui experten Charlotte Hagelin, författare och Holistisk Wellness Coach, hjälper dig att utforma ett harmoniskt hem genom tre enkla och kreativa knep. Bli av med energitjuvar och lyft fram det som stärker ditt lugn och din trygghet i hemmet.

I inredning kommer säkerhet och komfort före stil, säger Charlotte Hagelin, författare, Holistisk Wellness Coach och Feng Shui expert. För att fånga lugnet och skapa ett harmoniskt hem behöver du ha koll på vad som gör dig trygg och vad som får dig att slappna av.

Charlotte gästade oss under Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2022 och pratade om att finna harmoni i sig själv och sin omgivning. Nedan följer ett utdrag från intervjun och tre kreativa och värdefulla tips för att utforma och sköta om ett tryggt, stressfritt och harmoniskt hem.

Så utformar du ett harmoniskt hem

Charlotte har mängder med tips på hur du kan skapa ett harmoniskt hem som tillför en lugn och stressfri vardag. Här kommer några förslag:

Tips 1: Rensa ut dina energitjuvar

Energitjuvar i hemmet är ofta de ofärdiga, ouppklarade områdena, förklarar Charlotte. Det kan vara en hög med prylar som bara växer och växer som om den har ett eget liv. Eller en låda full med oorganiserade grejer längst ner i badrumsskåpet. Eller bara en onödigt stor samling plastskålar längst bak i köksskåpet som egentligen aldrig får någon användning.

Dessa energitjuvar är ofta undermedvetna, enligt Charlotte. Hon säger att du behöver “lyssna på ditt hem” och ta reda på vilka områden som har samlat stagnerad energi och behöver mer uppmärksamhet. Oftast visar det sig ganska snabbt vilka områden som behöver städas eller rensas ut för att du ska kunna släppa den oredan som ligger och gror i bakhuvudet.

Du känner väl igen känslan av till exempel lätthet som uppstår efter du har städat ut kylen eller rensat ut gamla prylar i garderoben? Precis det vill du fånga genom att rensa bort dina energitjuvar!

Holistisk Hudvård. Harmoniskt hem.
Foto av Vlada Karpovich från Pexels

Tips 2: Lyft fram och balansera elementen

Inom Feng Shui finns det fem grundläggande element, nämligen träd, eld, jord, metall och vatten. För att skapa ett harmoniskt hem kan du alltså lyfta fram de olika elementen och försöka balansera dem i rummen genom inredning som symboliserar eller påminner om elementen.

Ett ljus eller en brasa kan representera elden medan något av trä, en trädväxt, något grönt eller något avlångt kan symbolisera träd. En viss balans mellan dessa olika symboler är något som vi människor, enligt Charlotte, upplever som harmoni när vi går in i och är i ett rum.

Tips 3: Framhäv dina 10 favoritsaker

En av Charlottes spännande övningar är att skriva ner en topp tio-lista på saker i ditt hem som du verkligen älskar och värderar högt. Om det är svårt att komma på tio saker som verkligen betyder något kan du komplettera med att skriva ner känslor eller favoritstunder. Det kan vara stunden då solen skiner in genom fönstrena på morgonen, eller när hela familjen är samlad.

När du har kommit fram till vilka saker som betyder mest för dig ska du sedan lyfta fram dem och låta dem ta plats i hemmet. För att utforma ett harmoniskt hem behöver du bli påmind om de prylar, känslor och stunder som har störst betydelse för ditt lugn, din energi och trygghet.

Om Charlotte Hagelin

Som holistisk hälsocoach håller Charlotte Hagelin i onlinekurser, föreläsningar och workshops om mindfulness, ledarskap och harmonisk inredning. Hon har skrivit böckerna Mindful Home och Mindful Body & Mind och är även på gång med boken Mindful Soul.

Enligt henne handlar harmoni i sig själv och i hemmet om att utgå ifrån trygghet och skapa rutiner som gör att man mår bra, känner sig trygg och förändras till det bättre. Som diplomerad instruktör och coach har Charlotte under sin karriär hjälpt många av hennes klienter med detta, framförallt när det gäller att skapa harmoniska hem och arbetsplatser.

Lyssna på hela intervjun med Charlotte här: Så skapar du balans & glädje i dig själv och i din närmiljö.

Vill du ta del av mer kunskap och råd inom holistisk hudvård, hälsa och skönhet? Föranmäl ditt intresse för Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2023 och få hudvårdshäftet Inre & Yttre Hudvårdsprinciper som en bonus! Även i år gästas vi av landets främsta livsstilsexperter med helhetstänk.

Föranmäl ditt intresse och få din gåva idag: Sveriges-Holistiska-Hudvårdsvecka-2023.

Charlotte Hagelin, Holistisk Wellness Coach

Charlotte Hagelin

Feng Shui expert, författare och holistisk wellness coach

Sugen på att läsa vidare?

Föranmäl ditt intresse för Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 7-14 mars 2024 & få en gåva!

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka Hudvårdsguide
Intresserad av holistisk hudvård? Fyll i dina uppgifter och bli notifierad när det är dags för Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2024 + få en gåva!

Dela:

Sök

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg