Mineralsmink – 4 smarta steg för att ge ansiktet ett naturligt lyster med Catherine Dichy

Catherine Dichy, skönhetskonsult och makeupartist, går igenom fyra smarta, grundläggande steg för att ge ansiktet ett “glow” och naturligt lyster. Så rensar du ut sminkväskan och blandar ditt eget mineralsmink med mineralpuder och botaniska oljor.

Hur ger man huden en “glow up?”. Svaret på den frågan har Catherine Dichy, skönhetskonsult och författare av boken Naturlig Skönhet. Under Sveriges Hudvårdsvecka 2022 gästade hudvårdsexperten oss och berättade om mineralsmink samt den bästa vägen till en frisk hud och ett ansikte med naturligt lyster.

Så ger du ansiktet ett naturligt lyster

Har du hudproblem och längtar efter ett naturligt lyster i ansiktet? Vägen dit kan behöva ske i flera olika steg och går utöver användandet av smink eller mineralsmink. Här följer Catherine Dichys tips till dig:

Steg 1: Hitta rotorsaken

Det första och mest grundläggande steget är, enligt Catherine, att hitta rotorsaken till varför din hud ser ut som den gör. För att bli av med hudåkommor och få ett naturligt lyster kan du behöva ändra eller justera din kost eller sovschema. Problemet ligger ofta i tarmen eller hormonerna – men problemet är också individuellt. Börja här och fortsätt när du har hittat rotorsaken.

Holistisk Hudvård. Mineralsmink.
Bild av Karen Laårk Boshoff från Pexels

Steg 2: Granska innehållsförteckningen

Har du koll på vad dina favoritprodukter innehåller? Catherine förklarar att orsaken till dina hudåkommor kan ha sitt ursprung i sminkprodukter som irriterar huden eller skapar allergiska reaktioner. Därför är det viktigt att kolla igenom sminkväskan och läsa igenom ingredienslistan, även när det gäller mineralsmink.

Kom ihåg att ingredienserna på listan kommer i den ordningen som motsvarar dess mängd i förhållande till de resterande ingredienserna. Alltså, det som står högst upp på listan är den främsta ingrediensen i produkten medan det som är längst ner förekommer minst.

Steg 3: Minska mängden produkter

När du har koll på dina produkter och vilka du vill fortsätta använda kan du rensa ut det som inte behövs. Eftersom huden är ett andningsorgan är det viktigt att låta den andas. Välj ut ett fåtal produkter – de som är hudvårdande och fungerar bäst för din hud, så som rent mineralsmink – och stanna där. Less is more, säger Catherine, och vi håller med!

Steg 4: Blanda eget mineralsmink

Vill du testa något nytt som ger ett naturligt lyster? Gör som Catherine och blanda ditt eget mineralsmink. Genom att blanda mineralpuder med olika oljor kan du skapa en kräm som går att använda som vad som helst, vare sig det är rouge, foundation eller läppstift.

Vilken olja du bör använda beror på din hudtyp. Catherine tipsar till exempel om havreolja för dig som har väldigt känslig hud. Gurkolja passar bra om man behöver mycket fukt. På partier som är väldigt oljiga naturligt kan du använda bara mineralpuder. Andra ingredienser som Catherine blandar med är ricinolja, pumpafröolja, olivsmör och avokadosmör. Helt underbara råvaror hittar du på Botanyforall.se till exempel.

Men hur väljer man färg? Det kan vara svårt att lista ut sin egen hudton, men Catherine tipsar om att applicera mineralsminket i dagsljus och gärna på kinden. Ett annat tips är att blanda och balansera olika färger för ett naturligt resultat. Om du vill se lite brunare ut kan du testa färgen i pannan, eftersom den delen av ansiktet ofta är lite brunare än resten av huden.

Holistisk Hudvård. Mineralsmink.
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Om Catherine Dichy

Catherine Dichy är skönhetskonsult, eko makeupartist och hårstylist, eko hudvårdsterapeut samt författare till boken Naturlig Skönhet. Den boken var det som skjutsade in Catherine i den komplexa världen av ekologisk hudvård och skönhet. Med den vill hon inspirera och ge redskap till att hitta en personlig väg till glädje, balans och därmed skönhet.

Om dagarna jobbar Catherine som makeupartist, coach, håller föreläsningar och retreats där hon kombinerar praktiska kunskaper med mindset kring egenvård, hälsa och skönhet. Som skönhetskonsult håller hon även i workshops där hon lär ut mindset kring skönhet inifrån och ut, självbild och egenvärde, personifierad makeup och hud- och hårvård med ekologiska produkter.

Köp en Livstidbiljett för att lyssna på den fullständiga intervjun med Catherine Dichy. Biljetten ger dig också tillgång till 20+ föreläsningar, expertsamtal och intervjuer om holistisk hudvård. Använd koden SHH200IG och få 200kr rabatt!

Även i höst får du chansen att ta del av Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2023! Då gästas vi av landets främsta hud- och livsstilsexperter som delar med sig av sina kunskaper och tips för en bättre hud, hälsa och planet. Som en bonus får du hudvårdshäftet Inre & Yttre Hudvårdsprinciper när du föranmäler dig!

Föranmäl ditt intresse och få din gåva idag: Sveriges-Holistiska-Hudvårdsvecka-2023.

Nyfiken på fler hudvårdstips?

Hudvårdshäfte Inre & Yttre Hudvårdsprinciper

Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka Hudvårdsguide
Hudhälsa kommer inte enbart genom hudvårdsprodukter utan till största del genom hur vi lever. Använd följande checklistor för att skapa bättre rutiner som får din hud att stråla lika mycket som din själ – skapa välmående genom helhet!

Dela:

Sök

Om bloggen Holistisk Hudvård

Här hittar du kunskap och inspiration från Sveriges främsta hälsoinspiratörer inom holistisk hudvård som hjälper dig att förstå dig på din hud.

Bloggen belyser hur hud, kropp, själ och miljö hänger ihop och hur du äntligen kan skapa frisk och vacker hud du stortrivs i! 

Du kommer också få tips om om event och utbildningar som delar vårt helhetstänk.

Har du tips eller vill du skriva för oss? Hör av dig till hejsan@holistiskhudvard.se

Säg hej på:

Mest lästa:

Holistisk Hudvård

Relaterade inlägg