gratis inspirationskurs

Svensktillverkade Hydrolater

lär dig mer om tillverkning och användning inom hudvård.

Få allmän kunskap om hydrolater, användning i hudvård och hållbar produktion

Tillsammans med de främsta experterna i Sverige i hud- och hydrolatkunskap, bjuder vi in på en två timmars gratis informationskurs med möjlighet att ställa frågor och diskussionsrunda.

Hydrolater är ren magi för huden och sinnet. Inte bara doften får dig att sväva bort till solmättade blomsterängar utan huden får en ordentlig dos med vård, fukt och näring. 

Också kallat för blomstervatten, är dessa destillerade växtvatten en 100% naturlig råvara och ett hemligt tips för att boosta huden som du inte vill missa. 

Upptäck den fantastiska världen av hydrolater,
Du kommer lära dig:

Inspirationskursen är helt online och uppdelat i två delar

Självklart kan du ställa dina frågor under eventets olika delar.

Del 1

Hydrolat Holistisk Hudvård

Vad är hydrolater och hur används dem för hudvård?

Tillsammans med botaniska hudvårdspionjären Lena Losciale från Botany for All som har utbildat otaliga ekologiska huvårdsterapeuter och aromapedagoger och kemisten Anders Fahlén, producent och agronom av eteriska oljor och hydrolater djupdyker vi i de praktiska delarna av hydrolater; vad är dem och hur används dem rent praktiskt inom hudvård.

Del 2

Carthago Fragrance Idris Harki Magnus Dandanell

Svensktillverkade hydrolater - bättre för miljön, arbetsförhållanden och kvalitet

Idris Harki grundare av Carthago Fragrance växte upp bland örter och odling för aromadestillation i Tunisien och medgrundare Magnus Dandanell som tog sin kärlek till destillering till att skapa Mackmyra, Sveriges första single malt whiskydestilleri, kommer ge oss en djupare inblick i tillverknings- och utvinningsprocessen av hydrolater och vilka utmaningar det finns i produktions- och distributionsledet från jord till produkt även i den ekologiska sektorn.

Anmäl dig här

Inspirationskurs om hydrolater – få allmän kunskap om hydrolater, användning i hudvård och hållbar produktion
Kostnad: gratis
Plats: online, Zoom
Datum: 29 Sep Torsdag 19-21:00 
*Denna kurs är del av Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka 2022 och spelas in.

Vem är detta event för?

Alla som älskar ekologisk, botanisk hudvård och speciellt för dig som jobbar med hydrolater såsom aromaterapeut, hudterapeut eller produkttillverkare.

Kort om våra kursledare

Botany For All Lena Losciale Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka

Botany for All

Lena Losciale är en Botanisk Skönhets- och Livsstilsentreprenör som driver företaget Botany for All där det är fullt av botaniska råvaror för huden & kroppen, kurser, utbildningar inom skönhet och hälsa, eteriska oljor, växtoljor med mycket mer. Lena undervisar inom botanisk ekologisk hudvård, holistisk aromaterapi samt håller kurser i inom samma genre och även guidade aromameditationer. Lena har även skrivit boken ”Ren skönhet - naturlig hudvård från växtriket” tillsammans med Karin Björkegren Jones.

Anders Fahlen Holistisk Hudvård2 small

Anders Fahlén

Anders FahlénAgronova är verksam sedan mer än 25 år med inriktning på att framställa eteriska oljor, hydrolater, kompositprodukter, samt utveckling och konstruktion av destillationsutrustning för både kommersiell produktion och laborativa ändamål. Verksamheten innefattar även produktion av eteriska oljor och hydrolater från odlade och vildväxande arter som skördas och destilleras på egen fastighet i Ångermanland. Företaget, Agronova, är vidare involverad i samarbete kring destillationstekniker, utrustning och framställning av kompositprodukter, eteriska oljor och hydrolater med internationella partners. Under senare år har Agronova även utfört uppdrag gällande s.k. scent games samt doftinstallationer i utställningssammanhang.

Magnus Dandanell Hydrolat Holistisk Hudvård

Carthago Fragrance

Idris Harki spenderade varje sommarlov som barn hos sin släkt i de tunisiska bergen som en mini bonde. Luften var alltid fylld av doften av vild rosmarin som växer runt hela byn. Kunskapen om hur man tar tillvara på dess doft och egenskaper har funnits i generationer. Faktum är att man i regionen har destillerat doft och aromämnen sedan 1100-talet. Nu vill han förvalta sin familjs kunskap och bidra till en positiv utveckling, både lokalt och i branschen för framställning utav naturliga ingredienser. Med hjälp av analyser och utvecklad teknik i destillationslabbet blir dofterna både extremt nära råvaran och mer effektivt framställda. Med passion för doft, schysta arbetsvillkor och hjälp att ställa om till ekologisk odling vet han att Carthago Fragrance kommer att stå för den bästa kvaliteten på arom marknaden.

Magnus Dandanell Hydrolat Holistisk Hudvård

Carthago Fragrance

Magnus Dandanell är en av grundarna till Sveriges första single malt whiskydestilleri Mackmyra Svensk Whisky och tidigare VD i över 20 år. Hans kärlek till destillerier i alla former och rena råmaterial fick honom att följa med Idris på denna spännande resa. Hans mål är att föra hantverksmässig hållbar destillering av lokala råvaror till arom- och skönhetsindustrin precis som det har blivit en rörelse inom spritindustrin de senaste två decennierna. Det ska vara en upplevelse för kunder och konsumenter att deltaga i utvecklingen och framställningen av de naturliga råvarorna.

2004 började jag ifrågasätta vad som fanns i min hudvård när jag lyssnade på en föreläsning om tillsatser i vår mat. Det fanns inte så många ekologiska hudvårdsprodukter på den tiden så jag skapade helt enkelt mina egna. En otroligt självstärkande kunskap.

Den naturliga hudvården med helthetstanke tog mig på en resa inte enbart till en balanserad hud som jag numera älskar och förstår mig på, trygga egenvårds- och produktval utan i andra ord också till självkännedom och tillit i min självkompetens samt en ökad förståelse för vår fantastiska värld och dess känsliga ekosystem. 

Med HolistiskaHudvard.se vill jag skänka vidare den gåvan jag har fått för alla dessa år sedan; den där ena föreläsningen som förändrade hela mitt liv.

Min största önskan (bredvid fred på jorden) är för oss kvinnor att känna oss självsäkra i vårt skinn, att vi äger våra val, våra kroppar, vårt värde – inte något eller någon annan utifrån! Naturlig, holistisk hudvård och kost var min ingång till en underbar resa jag fortfarande är på och är vad jag önskar bjuda in dig till. Välkommen till våra fantastiska event!

Möt Din Värdinna

Andrea Endres

Andrea Endres Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka

”En enda föreläsning hade kraften att förändra hela mitt och min familjs liv. Eventen och informationen på HolistsiksHudvard.se är mitt sätt att skänka vidare denna gåva jag fick för så många år sedan!” -Andrea Endres